به خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، سخنران این مراسم ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت زهرا سلام الله علیها اظهارداشت: ائمه اطهار(ع) دارای دو بُعد مُلکی و ملکوتی می باشند، بعد ملکی، آن جهت از شناخت است که همه ی انسان ها می توانند نسبت به آن توجه داشته باشند. به عنوان مثال وجود مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها یک جلوهی مُلکی و ظاهری دارند که همه دیدند، در تاریخ ثبت شده است. این که ایشان در چه زمانی به دنیا آمدند، چه زمانی از دنیا رفتند، طول عمر مبارک ایشان چقدر بود، همسر ایشان چه کسی بود. اینها به همان بعد مُلکی ایشان برمیگردد.
حجت الاسلام و المسلمین اسلامیان ادامه داد: در ورای این جلوهی ملکی یک جنبهی ملکوتی هم قرار دارد که در واقع حقیقت معنوی حضرت زهرا سلام الله علیها است. در این راستا آنچه که انسان در سیرهی رسول الله (ص) مشاهده میکند که این سیره فقط اختصاص به حضرت زهرا سلام الله علیها هم ندارد، همین تلاش را رسول الله برای امیر المؤمنین (ع) هم داشتند. خیلی تلاش کردند که مردم را با آن بُعد هم آشنا کنند تا فاطمهی زهرا سلام الله علیها و همینطور وجود مبارک علیّ بن ابیطالب را در قدّ و قوارهی خود سنجش نکنند، بدانند که اینها یک حساب دیگری دارند.
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان اینکه فهم جنبهی ملکوتی ائمّه اطهار(ع) فقط با تهذیب نفس و پاکی میّسر خواهد شد، اظهارداشت: بُعد ملکوتی حضرات معصومین (ع) و حقیقت ماجرای ایشان اصلاً قابل بیان در این عالم مادی نیست و حقیقت آن را اگر کسی بخواهد برسد که نخواهد رسید، ولی اگر کسی بخواهد به آن وادی نزدیک شود تطهیر باطن و تهذیب نفس و تزکیه میخواهد.
وی افزود: همان که «لا یَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ»، حقیقت قرآن را بدون طهارت نمیشود درک کرد، حقیقت اهل بیت(ع) هم همینطور است. کما اینکه بُعد ظاهری قرآن در اختیار همه است، همه دارند میبینند، آن را تلاوت هم میکنند. داعشیها هم دم از قرآن میزنند، خوارج هم دم از قرآن میزدند، در مقابل امیر المؤمنین(ع) هم قرآن را به حسب ظاهر سر نیزه کردند. بُعد ظاهری آن در اختیار همه است، کما اینکه بُعد ظاهری امیر المؤمنین و حضرت زهرا (علیهم السّلام) هم در اختیار همه بود، امّا این خیلی اهمّیّتی پیدا نمیکند. لذا در مورد زیارت امام عصر(عج) و تشرّف به محضر ایشان هم میبینید در توصیههای مختلف است که خیلی تمنّای زیارت نداشته باشید، بعد از زیارت خیلی اتّفاقی نمیافتد. کما اینکه در عصر ائمّه خیلی افراد ائمّه را دیدند امّا اتّفاق خاصّی برای آنها نیفتاد.
حجت الاسلام و المسلمین اسلامیان خاطرنشان کرد: سلمان هم که سلمان شد، ابوذر هم که ابوذر شد، کمیل هم که کمیل شد، این از رهگذر زیارت امیر المؤمنین (ع) نبود، البتّه مؤثّر بود امّا اصل ماجرا این بود که خود اینها اهل تهذیب نفس و سیر باطنی بودند. به هر ترتیب، بُعد ظاهری وجود مبارک امیر المؤمنین و حضرت زهرا (سلام الله علیها) در اختیار همه بود، همه آنها را میدیدند. چه کسانی امیر المؤمنین (ع) را دیدند که ای کاش ندیده بودند و کذلک چه کسانی حضرت زهرا سلام الله علیها را دیدند و چه کردند. این نبود که وقتی دیدند سر تسلیم فرود بیاورند. لذا آن بُعد ملکوتی باید مورد توجّه قرار بگیرد، بُعد ملکوتی را هم میبینیم رسول الله (ص) هر از گاهی بیان میکنند و اصلاً جزئی از سیرهی رسول الله است. اگر به ما امر شده که به سنّت رسول الله عمل کنیم یکی از سنن رسول الله همین است، بیان فضایل علیّ بن ابیطالب و زهرای مرضیّه (سلام الله علیهما) درهر فرصت و مکانی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخن پیامبر در مورد ازدواج فاطمه و امیر المؤمنین (علیهم السّلام)، گفت: در کتاب شریف کافی آمده است، رسول الله(ص) فرمودند: همه چیز من عادی است امّا حساب دختر من فاطمه فرق دارد. فرمود: ازدواج دختر من فاطمه اصلاً طور دیگری است. چون آنجا حضرت میفرمایندد: من مثل شما ازدواج دارم، امّا فرمود: نه، اصلاً ازدواج فاطمه هم فرق دارد. بعد فرمود: اگر علیّ بن ابیطالب در این عالم نبود کفوی برای فاطمه پیدا نمیشد، اصلاً شدنی نبود. برای امیر المؤمنین (علیه السّلام) ممکن بود و شد که با غیر فاطمهی زهرا سلام الله علیها ازدواج کند. کما اینکه حضرت رسول هم همینطور، اینطور نبود که همسر خیلی ویژهای داشته باشند، حضرت خدیجه در جای خود امّا دیگران هم بودند. امّا حضرت زهرا سلام الله علیها اصلاً نمیشود، چندین روایت هم ما در این باب داریم، یکی و دو تا نیست چندین روایت داریم که زهرای اطهرسلام الله علیها نمیشود با غیر علی(ع) ازدواج کند. در این روایت هم رسول الله (ص) اینطور میفرماید که اصلاً ازدواج فاطمه فرق دارد.
حجت الاسلام و المسلمین اسلامیان به روایت دیگری از نبی مکرم اسلام در مورد حضرت فاطمه سلام الله علیهااشاره کرد و افزود: در روایت دیگری است که روزی رسول الله (ص) به سلمان رو کردند فرمودند: «سَلْمَانُ مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَهَ ابْنَتِی». تئاویل به این شکل بوی حب و افتخار دارد، با افتخار میگوید: هر کس دختر من فاطمه را دوست بدارد، «مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَهَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الْجَنَّهِ مَعِی». نمیفرماید: «فَهُوَ فِی الْجَنَّه»، هر کس محبّ فاطمه باشد در بهشت است، امّا کجای بهشت؟ بهشت درجات دارد، ما که نرفتیم، نمیدانیم، همین مقدار که خواندیم و شنیدیم و بخشی از آن هم در آیات و روایات آمده و بخشی از آن را هم بعضی بزرگان در حالات مختلفی دیدهاند و نقل کردهاند، بهشت درجات دارد، مراتب دارد.
وی افزود: حضرت می فرمایند، که هر کس محبّ فاطمه باشد جایگاه او در بهشت در کنار من است، چرا؟ چون من هم محبّ فاطمه هستم و او در این مسئله با من دارد همراهی میکند. البتّه تساوی پیدا نمیکند، چون حبّ رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) نسبت به حضرت زهرا (سلام الله علیها) با احدی قابل مقایسه نیست. هیچ کس به اندازهی رسول الله و امیر المؤمنین (علیهم السّلام) شیدا و دلدادهی فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) نبوده و نیست. امّا به هر حال مسیر همان مسیر است، مسیر مسیر حبّ زهرا (سلام الله علیها) است. هر کس فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) را دوست بدارد «فَهُوَ فِی الْجَنَّهِ مَعِی»، او در بهشت در کنار من است. بعد میفرمایند: «فَمَنْ رَضِیَتْ عَنْهُ ابْنَتِی فَاطِمَهُ»، هر کس بتواند کاری انجام دهد که فاطمه (سلام الله علیها) از او راضی شود، میفرماید: «رَضِیتُ عَنْه»، من هم از او راضی میشوم.
محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم ادامه داد:«وَ مَنْ رَضِیتُ عَنْهُ رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُ»، و هر کس که من از او راضی شوم، منِ پیغمبر، خدا از او راضی میشود. «وَ مَنْ غَضِبَتْ عَلَیْهِ فَاطِمَهُ»، هر کس دختر من فاطمه را به غضب درآورد، «غَضِبْتُ عَلَیْهِ»، من بر او غضب میکنم. و هر کس را دختر من فاطمه بر او غضب کند من بر او غضب میکنم و هر کس را من بر او غضب کردم خدا هم بر او غضب میکند.
در پایان این مراسم، هادی صالحی ذاکر اهل بیت(ع) به مرثیه سرایی شهادت حضرت زهرا(س) پرداخت.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷